Зеленський: Наш План має привести до дієвого другого Саміту миру, щоб війна завершилась
Зеленський: Наш План має привести до дієвого другого Саміту миру, щоб війна завершилась

Зеленський: Наш План має привести до дієвого другого Саміту миру, щоб війна завершилась

Президент України Володимир Зеленський провів низку важливих зустрічей з європейськими лідерами, представивши їм український План перемоги.

Про це він повідомив у своєму вечірньому зверненні 11 жовтня.

За словами Зеленського, він мав переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцем та президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром у Берліні. Також відбулися зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером, президентом Франції Емманюелем Макроном та прем'єр-міністром Італії Джорджією Мелоні.

"І в Німеччині, і вчора за один день одразу в трьох країнах – Британія, Франція, Італія – я представив лідерам Європи наш План перемоги. Прем'єр-міністру Стармеру, Президенту Макрону, главі уряду Італії Мелоні, і сьогодні – у розмові з Олафом. Усі деталі нашої стратегії наближення миру – геополітичні, військові, економічні", - зазначив Президент України.

Зеленський наголосив на важливості підтримки з боку європейських партнерів: "Ми повинні діяти разом – кожен, хто має необхідну силу, необхідний вплив, – щоб гарантувати надійний мир, щоб примусити Росію до миру. Але діяти треба зараз, цими місяцями. Посилити наших хлопців на фронті. Посилити наші спільні позиції".

Президент також повідомив про новий оборонний пакет від Німеччини, включаючи системи протиповітряної оборони, зокрема IRIS-T. Він подякував Німеччині за лідерство у підтримці України в цій сфері.

Крім того, Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском у Ватикані, де обговорив питання звільнення українських полонених та повернення депортованих дітей. Він запросив Ватикан взяти участь у зустрічі в Канаді щодо гуманітарних питань, яка запланована на цей місяць.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader