Зеленський заявив, що хоче завершити війну не пізніше 2025 року
Зеленський заявив, що хоче завершити війну не пізніше 2025 року

Зеленський заявив, що хоче завершити війну не пізніше 2025 року

Український лідер Володимир Зеленський заявив, що Київ продовжує прагнути справедливого світу, заснованого на дотриманні Статуту ООН. Головною метою України залишається якнайшвидше завершення війни, наголосив президент під час спільного з канцлером Німеччини Олафом Шольцем спілкування зі ЗМІ.

- Сьогодні я представлю Олафу план як, на нашу думку, змусити Росію до миру, тобто як завершити цю війну – хотілося б не пізніше ніж наступного, 2025 року, і гарантувати неповторення агресії, – заявив Зеленський. - Цей план є мостом до проведення результативного Саміту світу, який справді поставить крапку у війні. Тобто, цей план не на заміну нашій мирній ініціативі, а щоб саме посилити позиції України заради наближення до світу. Ми можемо зробити це у взаємодії з усіма нашими партнерами та розраховуємо на підтримку Німеччини.

Шольц, відповідаючи на запитання журналістів, наголосив, що світ в Україні може бути реалізований "тільки на основі міжнародного права". Він запевнив, що Німеччина "не ухвалить умов миру, продиктованих Росією".

  • 11 жовтня Зеленський прибув до Берліна, де зустрівся з федеральним канцлером Олафом Шольцом. Також він має провести переговори з німецьким президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.
  • 10 жовтня, на спільному брифінгу зі своїм французьким колегою Емманюелем Макроном, Зеленський заявив, що не обговорював із главами країн-партнерів питання припинення вогню у війні з Росією.
Теги за темою
Володимир Зеленський Німеччина
Джерело матеріала
loader