Жителі Харківщини подали 41 358 заяв для ремонту пошкодженого житла
Жителі Харківщини подали 41 358 заяв для ремонту пошкодженого житла

Жителі Харківщини подали 41 358 заяв для ремонту пошкодженого житла

Найбільше заяв подано мешканцями Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

В межах програми єВідновлення 23 262 жителі регіону вже отримали грошову допомогу для ремонту житла, пошкодженого внаслідок дій російських окупантів. На рахунки заявників було зараховано понад 2,2 мільярда гривень. Ще для 1 919 жителів Харківщини передано на виплату кошти на більш як 321,4 мільйона гривень.

«За дорученням у кожній громаді пришвидшено роботу профільних комісій щодо збору відомостей про пошкоджене та знищене майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених російськими окупантами проти цивільного населення Харківщини. Робота продовжується в посиленому режимі. Наразі – це один із пріоритетів, в тому числі в межах підготовки до опалювального сезону», — зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Водночас у 36 територіальних громадах комісіями сформовано 3 291 сертифікат з надання компенсації за знищене майно на загальну суму більш як 4,5 мільярда гривень.

З використанням житлових сертифікатів придбано 573 об’єкти нерухомого майна на території Харківської області — 424 квартири та 149 приватних житлових будинки. Вартість придбаного житла складає понад 981,4 мільйона гривень.

Загалом вже скористалися житловими сертифікатами 790 отримувачів компенсації з Харківської області, більшість придбали житло у Харкові, Ізюмській та Чугуївській територіальних громадах, решта – на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей.

Джерело матеріала
loader
loader