Росіяни вбили двох та поранили 10 мирних громадян у Донецькій області
Росіяни вбили двох та поранили 10 мирних громадян у Донецькій області

Росіяни вбили двох та поранили 10 мирних громадян у Донецькій області

У суботу, 12 жовтня, внаслідок ворожих обстрілів Донеччини загинули двоє цивільних. Ще як мінімум 10 людей отримали поранення внаслідок ворожого обстрілу, повідомляє Донецька обласна прокуратура.

– на автодорозі між с. Улакли та с. Дачне Волноваського району сталося пряме влучення ворожого FPV-дрону до цивільного автомобіля, в якому загинув 19-річний водій. Крім цього, російська армія завдала удару по селищу Курахівка Покровського району. Внаслідок атаки отримала тілесні ушкодження, несумісні з життям, 84-річна пенсіонерка, - розповіли у прокуратурі.

Також війська РФ обстріляли м. Селидове. Від потрапляння засобів ураження травмовано двох чоловіків та жінку. Під приціл окупантів потрапив і м. Сіверськ. Снаряд потрапив приватним будинком. Уламкові поранення та мінно-вибухові травми отримали двоє місцевих жителів 23 та 25 років.

Крім того, під час атаки ворога на Мирноград, перебуваючи в будинку, мінно-вибухові та осколкові поранення отримала подружня пара у віці 50 і 55 років. Потерпілим надано медичну допомогу. Ще трьох громадянських 46, 50 і 73 років поранено в селищі Шевченка. За попередніми даними, ворог завдав ударів по населених пунктах з використанням артилерії, зазначили у прокуратурі.

  • 9 жовтня начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту Донецької ОВ Дмитро Петлін повідомив, що у населених пунктах, віднесених до зони активних бойових дій на Донеччині, все ще перебувають 616 дітей.
  • Донецька область має найбільшу довжину лінії фронту – близько 300 км. У регіоні триває обов'язкова евакуація цивільного населення. Багато населених пунктах, наближених до лінії фронту, проводиться примусова евакуація дітей із сім'ями.

 

Джерело матеріала
loader