Міносвіти підтримало нові правила для учнів: що заборонять у школах
Міносвіти підтримало нові правила для учнів: що заборонять у школах

Міносвіти підтримало нові правила для учнів: що заборонять у школах

Міністерство освіти та науки з деякими зауваженнями підтримало ініціативу про заборону учням спілкуватися російською мовою на перервах у школах.

Про це повідомив міністр освіти Оксен Лісовий під час години питань до уряду у Верховній Раді, йдеться у матеріалі "Суспільного".

Школа. Фото: Youtube

Депутат Верховної Ради від фракції "Голос", секретар комітету з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа нещодавно запропонувала заборонити учням спілкуватися російською мовою під час перебування у школі. У Міносвіти підтримали ініціативу, але із зауваженнями.

Школа. Фото: скрін youtube

"Щодо законопроєкту, ініціативи пані Наталі Піпи, то Міністерство освіти підтримало законопроєкт з деякими зауваженнями", - заявив чиновник.

Школа, фото: скріншот із відео

Оксен Лісовий вважає, що у будь-яких рішеннях, спрямованих на захист української мови, слід передбачити можливість рівноцінного та рівноправного розвитку мов національних спільнот Європейського Союзу. Однак це не поширюється на мову країни-агресора.

"Ми розуміємо, що мова використовується як зброя, як передумова для агресії", - наголосив міністр освіти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Міністерство освіти оновлює навчальну програму: зміни торкнуться 10-11 класів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українським школярам у Польщі відкриють нову послугу – можна абсолютно безкоштовно.

Джерело матеріала
loader
loader