Школи можуть залишитися без тепла: що чекає на учнів взимку
Школи можуть залишитися без тепла: що чекає на учнів взимку

Школи можуть залишитися без тепла: що чекає на учнів взимку

У холодну пору року школам доведеться зробити важливий вибір- залишити дітей навчатися в класах чи перевести їх на онлайн-навчання. Це залежатиме від того, чи буде у школах тепло.

Якщо опалення не зможуть забезпечити, то навчання перейде в дистанційний формат. Про це розповів заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків у своєму інтерв’ю.

Наразі ситуація з електропостачанням та опаленням взимку виглядає невизначеною. У різних регіонах України можливі різні сценарії, тож кожна школа прийматиме рішення самостійно. Головна вимога — дотримання комфортного температурного режиму для дітей. Якщо цього не вдасться забезпечити, то учні навчатимуться з дому.

Дистанційне навчання, кадр з відео

Попри те, що 80% шкіл вже мають генератори, це не гарантує, що вони зможуть працювати у звичному режимі, якщо взимку не буде електрики. Заступник міністра зазначив, що школи, які мають власні котельні, можуть підтримувати необхідну температуру і працювати, навіть якщо зникне світло. Але в тих закладах, де котельні обслуговують цілий район, це буде складніше організувати.

Опалення в школі, скріншот: YouTube

Якщо виникне така критична ситуація, то школам доведеться тимчасово перейти на дистанційне навчання. Сучасний онлайн-формат стає все популярнішим, адже дозволяє продовжувати навчання незалежно від умов. Наприклад, дистанційна школа "Оптіма" пропонує учням гнучкий графік, індивідуальний підхід та нові методики, що дозволяє отримувати якісну освіту без компромісів.

Отримайте демодоступ і переконайтеся, що ваша дитина навчатиметься у комфортних умовах, навіть якщо школа тимчасово закриється через проблеми з опаленням.

Раніше ми повідомляли, Україне планує повернути на парти 300 тис. дітей.

Навчальні заклади готуються до складної зими- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader