Три дні, щоб забрати повістку з пошти, а потім - штраф: постанова Кабміну
Три дні, щоб забрати повістку з пошти, а потім - штраф: постанова Кабміну

Три дні, щоб забрати повістку з пошти, а потім - штраф: постанова Кабміну

Листи з позначками "Повістка ТЦК", "Вручити особисто" підлягають врученню особисто адресатам.

Кабмін вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку, прирівнявши час зберігання повісток від ТЦК до судових повісток. Тепер, щоб забрати рекомендований лист, який надіслав ТЦК, з пошти у чоловіків буде три дні. В іншому випадку на них чекає постанова ТЦК про штраф від 17 тисяч грн до 25,5 тисяч грн. Про це пише "Судово-юридична" газета.

Зазначається, що відповідно до Порядку призову належним підтвердженням оповіщення резервіста або військовозобов’язаного про виклик до ТЦК у разі надсилання повістки засобами поштового зв’язку є:

Змінами, внесеними постановою уряду від 8 жовтня 2024 р. №1147 передбачено, що рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" під час доставки за зазначеною адресою вручаються особисто адресату (одержувачу). Кабмін уточнив, що рекомендовані листи з позначками "Повістка ТЦК", "Вручити особисто" підлягають врученню особисто адресатам.

У разі відсутності адресата за зазначеною на рекомендованому листі адресою працівник об’єкта поштового зв’язку інформує одержувача за наявним номером телефону та/або вкладає до абонентської поштової скриньки повідомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою "Повістка ТЦК".

"Якщо протягом трьох робочих днів після інформування відділенням поштового зв’язку адресат (одержувач) не з’явився для одержання рекомендованого листа з позначкою "Повістка ТЦК", працівник об’єкта поштового зв’язку робить позначку "адресат відсутній за зазначеною адресою", яка засвідчується його підписом з проставленням відбитка поштового пристрою, порядок використання якого встановлюється призначеним оператором поштового зв’язку, і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає такий лист до відправника. По суті, це і буде "належним повідомленням", після чого ТЦК може винести постанову про штраф", - йдеться в повідомленні.

Що відомо про Кабінет Міністрів України?

Кабінет Міністрів України — Кабінет Міністрів в Україні, колегіальний, вищий орган виконавчої влади України. Кабінет Міністрів України відповідальний перед Президентом України та Верховною Радою України, підконтрольний і підзвітний Верховній Раді України у межах, передбачених Конституцією України, пише Вікіпедія.

Мобілізація в Україні - останні новини

Нагадаємо, голова Національної поліції України Іван Вигівський заявив, що працівники поліції разом із представниками ТЦК беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних, перевіряють документи, проте не вручають повістки.

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський повідомив, що військовозобов'язані українці почали отримувати повістки через "Укрпошту". Більше 20 тисяч повісток вже передано в доставку.

Крім того, Міноборони повідомило, що працює над автоматизацією процесу видачі повісток. Зокрема, започатковано процес вручення повісток поштою із використанням реєстру "Оберіг".

Три дні, щоб забрати повістку з пошти, а потім - штраф: постанова Кабміну
Закон про мобілізацію / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader