Деякі пенсіонери можуть не платити за землю: про що йдеться
Деякі пенсіонери можуть не платити за землю: про що йдеться

Деякі пенсіонери можуть не платити за землю: про що йдеться

На пільгу щодо сплати податку можуть розраховувати пенсіонери за віком. Для її отримання потрібно подати заяву до контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки, розповіли в ДПСУ.

Деякі українці можуть не платити земельний податок. Зокрема, йдеться й про пенсіонерів за віком. Про це повідомили в ДПСУ.

Так, йдеться про земельні ділянки за кожним видом використання в межах граничних норм, а саме:

  • не більше 2 га — для ведення особистого селянського господарства;
  • у селах не більше 0,25 га, в селищах до 0,15 га, в містах не більше 0,10 га — для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд;
  • до 0,10 га — для індивідуального дачного будівництва;
  • до 0,01 га — для будівництва індивідуальних гаражів;
  • до 0,12 га — для садівництва.
Важливо В Україні хочуть ввести базову допомогу в розмірі 4500 гривень: що зміниться для пенсіонерів

"Фізичні особи — пенсіонери мають право на пільгу щодо сплати земельного податку, якщо вони є пенсіонерами за віком", — йдеться у повідомленні.

У ДПСУ додали, що для отримання пільги щодо сплати земельного податку особа повинна подати до контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки заяву довільної форми про надання пільги й документи, які посвідчують право українця на пільгу. Зокрема, пенсійне посвідчення за віком.

Нагадаємо, в Пенсійному фонді розповіли, що частина громадян може отримати спеціальну надбавку до пенсійних виплат. Зокрема, це стосується тих українців, які мають погіршений стан здоровʼя та потребують стороннього догляду.

Раніше у ПФУ наголосила, що пенсіонери можуть отримати авансом шість пенсій. Це може статися у випадку виїзду українця за кордон на постійне місце проживання.

Теги за темою
Земля
Джерело матеріала
loader
loader