Оподаткування посилок з-за кордону: українців готують до великих змін
Оподаткування посилок з-за кордону: українців готують до великих змін

Оподаткування посилок з-за кордону: українців готують до великих змін

Гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський вважає, що запровадження податку на посилки з-за кордону до 150 євро потребує збільшення кількості митників та їхнього бюджету.

Він наголошує, що такі рішення мають бути продуманими та передбачати додаткові ресурси для митниці, пише Інтерфакс Україна.

Смілянський також підтримує ідею, за якою податки стягуються під час купівлі товарів, як це відбувається у Європі. За його словами, цю модель не можна запустити за один день, але вона має бути впроваджена в майбутньому.

Лист від Укрпошти. Фото з відкритих джерел

Партнер "Нової пошти" Володимир Поперешнюк вважає, що обкладання податками міжнародних посилок — це погана ідея. Він зазначив, що це призведе до значних витрат для держави та може викликати логістичний колапс.

Акціонер Meest China В'ячеслав Лисенко підкреслив, що можливість замовляти товари до 150 євро без податків є чи не єдиною доступною опцією для багатьох українців. За його словами, більшість таких посилок — це недорогі товари для дітей та побуту, а 80% відправлень становлять замовлення на суму до 40 євро.

Згідно з даними, лише 0,8% усіх міжнародних посилок, що надходять в Україну, оподатковуються. За прогнозами, у 2024 році кількість посилок з-за кордону може зрости на 24% порівняно з минулим роком.

Посилки з Китаю, фото: CNN

Експерти підсумовують, що зміни до оподаткування мають враховувати економічну ситуацію та можливості українських споживачів, а митна система — бути готовою до такого навантаження.

Раніше ми повідомляли, як нова пошта планує замінити Укрпошту?

З жовтня "Укрпошта" повністю перейде на автоматизоване сортування, що прискорить доставку посилок- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader