У Польщі відкриють базу протиракетної оборони
У Польщі відкриють базу протиракетної оборони

У Польщі відкриють базу протиракетної оборони

Найближчими тижнями на півночі Польщі розпочне роботу база протиракетної оборони Північноатлантичного Альянсу. Про це повідомляє PAP.

- Найближчими тижнями ми відкриємо базу ПРО в Редзіковому, недалеко від Пуцька. Це об'єкт, який було погоджено зі США, - заявив міністр закордонних справ країни Радослав Сікорський.

Він також додав, що обговорював можливість використання цих систем для перехоплення російських ракет, орієнтованих на Польщу, а не лише іранських ракет, спрямованих на США.

- Наші опоненти звинуватили нас у знищенні проєкта бази, а вона вже є і незабаром буде офіційно відкрита, - наголосив він.

База в Редзіковому, яка є частиною системи ПРО НАТО, будувалася протягом восьми років. Місто є частиною Поморського воєводства, яке має кордон із Калінінградською областю Російської Федерації. Спочатку її планували запустити у 2018 році. Об'єкт знаходиться більш ніж за 500 км від кордону з Україною.

  • 3 жовтня Міністерство оборони України офіційно повідомило про відкриття першого центру рекрутингу за кордоном. В оборонному відомстві розповіли, що Український легіон розпочав перший набір добровольців у Польщі.
  • 4 жовтня міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камішзаявив, що у Польщі про бажання вступити до українського легіону заявили лише близько 300 осіб. Такої кількості не вистачить на формування однієї бригади, яка складається зазвичай мінімум із тисячі.
Джерело матеріала
loader