Від звичайного до вишуканого: цікаві способи змінити сервірування столу
Від звичайного до вишуканого: цікаві способи змінити сервірування столу

Від звичайного до вишуканого: цікаві способи змінити сервірування столу

Насправді гарно оформлений стіл додасть вашим посиденькам нотку комфорту та елегантності, зробивши атмосферу по-справжньому чарівною. Корисними ідеями, як можна удосконалити сервірування свого столу, поділилася користувачка тіктоку @itsme.marusya.

Як покращити сервірування столу

Охайне сервірування – це знак уваги та поваги до гостей, а також спосіб створити затишну атмосферу.

Загалом важливо розуміти, що оформлення столу в домашніх умовах залежить від приводу, або ж тематики, однак мета сервірування завжди залишається одна – розкласти посуд і столові прилади так, щоб застілля було зручним та приємним.

Лаконічність та відсутність зайвих деталей — це завжди актуальний тренд. Аби не захаращувати ваш стіл зайвими предметами, можна поставити лише найнеобхідніші деталі: столові прибори, сервіз, склянки та постелити невелику скатертину.


Звичайне сервірування столу / Скриншот з відео

Однак, якщо ви хочете додати трохи більше "життя" у сервірування столу, можна на ньому розмістити кілька цікавих елементів, як оригінальні сріблясті креманки і такого ж кольору глечик та невеличку вазу. Також гарного акценту додасть підставка у формі мушлі.

Від звичайного до вишуканого: цікаві способи змінити сервірування столу - Фото 1
Незначні, але оригінальні деталі для сервірування столу / Скриншот з відео

Ще одним варіантом, як можна покращити сервірування столу, це додати елементи декору, які подарують затишок. Зокрема, ідеться про свічки на акуратних свічниках, адже що-що, а вони точно вміють подарувати тепло. Також гарним елементом декору буде скатертина з цікавим принтом, наприклад сітчаста чорно-біла.

Від звичайного до вишуканого: цікаві способи змінити сервірування столу - Фото 2
Стіл, від якого віє затишком / Скриншот з відео

Загалом скатертина часто надає саме охайного і акуратного вигляду столу і багатошаровість цього елементу точно подвоює цей ефект. Наприклад, на фото, помітно дві скатертини, однак не одного відтінку. Білий та кремовий тон в даному випадку поєдналися досить гармонійно і створюють скоординований та вишуканий вигляд.

Від звичайного до вишуканого: цікаві способи змінити сервірування столу - Фото 3
Елегантно сервірований стіл / Скриншот з відео

Також можна вийти за рамки пастельних кольорів у виборі скатертини і додати яскравих фарб до вашого столу у вигляді смугастої червоної скатертини. Такий стіл точно приверне увагу та матиме цікавий вигляд.

Від звичайного до вишуканого: цікаві способи змінити сервірування столу - Фото 4
Вибір скатертини при оформленні столу є важливим / Скриншот з відео

Однак, якщо хочеться дати волю фантазії та додати ще більшої оригінальності, обмежуватися винятково традиційними, або яскравими кольорами не слід. Тут на допомогу прийде насичений чорний. А в додаток з білим бантом, такий стіл точно справить враження на ваших гостей. Дуже органічно до такого кольору скатертини пасують столові прибори, тарілки, або ж декорації у срібних тонах.

Від звичайного до вишуканого: цікаві способи змінити сервірування столу - Фото 5
Нестандартно прикрашений стіл / Скриншот з відео

Зазначимо, що гарний вигляд на столі має посуд, який є в одному стилі та колірній гамі. Цікавої нотки для сервірування столу також додадуть нестандартні келихи, або креманки. Крім цього, зауважимо, створити магію затишку можуть не лише свічники, а й акуратна лампа незвичної форми.

Від звичайного до вишуканого: цікаві способи змінити сервірування столу - Фото 6
Стіл з гарним елементом для освітлення / Скриншот з відео

Загалом вважається, що для канонічного сервірування скатертина необхідна, але різні стилі оформлення столу допускають її відсутність. Також акуратний елемент, який привертає увагу, це ваза. Зазвичай її ставлять на центр столу з живими квітами. Однак це не єдиний можливий варіант. Надзвичайно стильного вигляду надає столу срібляста ваза із гілочкою.

Від звичайного до вишуканого: цікаві способи змінити сервірування столу - Фото 7
Відсутність скатертини не псує декор столу / Скриншот з відео

Також, щоб створити гарний святковий стіл можна використати сітчасту сіро-білу скатертину, поставити акуратний білий керамічний посуд з сріблястими келихами чи креманками. Це поєднання кольорів дуже приємне для ока. Також можна додати акценти у сервірування столу. Це те, що зробить його унікальним. Зокрема, можна додати сріблясту вазу з трубочок, що додасть свій шарм у декор столу.

Від звичайного до вишуканого: цікаві способи змінити сервірування столу - Фото 8
Вишуканий варіант сервірування столу / Скриншот з відео

Джерело матеріала
loader