Два кроки: німецька опозиція знову вимагає дати Україні Taurus
Два кроки: німецька опозиція знову вимагає дати Україні Taurus

Два кроки: німецька опозиція знову вимагає дати Україні Taurus

Джерело

ARD

У Німеччині знову чути цікаві ідеї від опозиції. Лідер Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Фрідріх Мерц скористався небажанням діючого канцлера Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus.

Оскільки опозиція такий подарунок долі не має пропускати, Мерц пропонує цілий план із двох етапів. Раптом комусь здається, що просто передати нам ракети не можна?

Ідея Мерца наступна. Україна отримує «поступову» передачу крилатих ракет. На думку Мерца, простіше прив’язати передачу ракет до дій Росії. Спочатку ЗСУ знімають обмеження щодо радіусу дії наявної зброї, а якщо (точніше, коли) РФ відповість на це неадекватно – нам надсилають ракети (відповідно, теж без заборон щодо радіусу дії).

За планом Мерца, вся можлива відповідальність за ескалацію війни в такому випадку ляже лише на російського лідера Володимира Путіна. В цьому ключова відмінність плану Мерца від підходів Олафа Шольца: той вважає, що в разі передачі ракет НАТО втягнеться до війни в Україні.

Загалом, Мерц вважає, що такі питання слід вирішувати на європейському рівні. Відповідно, як лідер опозиції він закидає уряду Шольца відсутність стратегічного бачення політики щодо України.

І ще приємних моментів вам. Мерц підкреслив, що на виборах буде виступати за збільшення витрат на озброєння. За його ідеєю, Німеччина та Європа мають стати більш незалежними у сфері безпеки від США.

Мерц також застеріг, що Росія може озброїтися настільки, що через кілька років здатна буде загрожувати країнам НАТО.

Название источника
ARD
Ссылка на материал
http://www.ardmediathek.de/video/caren-miosga/sind-sie-ein-mann-fuer-morgen-herr-merz/das-erste/Y3JpZDovL2Rhc2Vyc3RlLmRlL2NhcmVuLW1pb3NnYS8yMDI0LTEwLTEzXzIxLTQ1LU1FU1o
Теги за темою
Україна Німеччина Зброя
Джерело матеріала
loader
loader