Фіктивне одруження за $5 ти: жителька Київщини допомогла ухилянту втекти за кордон
Фіктивне одруження за $5 ти: жителька Київщини допомогла ухилянту втекти за кордон

Фіктивне одруження за $5 ти: жителька Київщини допомогла ухилянту втекти за кордон

У рамках кримінального провадження, яке розпочато за матеріалами оперативно-розшукового відділу 7 прикордонного Карпатського загону, встановлено, що у травні цього року 43-річна жителька Київщини шляхом фіктивного одруження сприяла військовозобов’язаному у незаконному переправленні через державний кордон. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Жінка, скориставшись своїм статусом інваліда ІІІ групи, уклала фіктивний шлюб із військовозобов’язаним з метою допомогти йому незаконно перетнути кордон. За допомогою Telegram вона знайшла «клієнта» і отримала $5 тис. за укладення шлюбу у Львові. Після цього чоловік мав супроводжувати її на «лікування» до Польщі, для чого жінка надала йому детальні інструкції щодо успішного перетину кордону.

Фіктивне одруження за $5 ти: жителька Київщини допомогла ухилянту втекти за кордон  фото 1

Після укладення угоди правоохоронці затримали жінку. Справа, порушена за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України, вже скерована до суду. Відповідно до законодавства, їй загрожує до 9 років ув’язнення та конфіскація майна.

Досудове розслідування проводило Головне управління Національної поліції у Львівській області, а оперативний супровід забезпечували 7 прикордонний загін ДПСУ та Управління міграційної поліції Головного управління Нацполіції області.

В Державній прикордонній службі України нагадали, що подібні схеми є незаконними і підлягають кримінальному покаранню. Закликаємо громадян дотримуватися законодавства та не ризикувати своєю свободою.

Джерело матеріала