Винахідливі господині кидають каштани в пральну машинку: навіщо так робити
Винахідливі господині кидають каштани в пральну машинку: навіщо так робити

Винахідливі господині кидають каштани в пральну машинку: навіщо так робити

Каштани - ідеальний вибір для тих, хто піклується про здоров'я своєї сім'ї та екологію.

Каштани давно стали символом осені, але мало хто знає, що вони можуть стати чудовим помічником у пранні. Завдяки своїм природним мийним властивостям, каштани виступають як екологічно чиста альтернатива хімічним пральним засобам.

Чому потрібно кидати каштани в пральну машинку?

У каштанах, особливо в плодах кінських каштанів, містяться сапоніни - речовини, що мають мийні властивості, аналогічні милу, пише gazeta.ua.

Ці натуральні компоненти ефективно видаляють жирні плями та застарілі забруднення з одягу, не ушкоджуючи тканини та не викликаючи алергічних реакцій. Це робить каштани ідеальним вибором для тих, хто піклується про здоров'я своєї родини та екологію.

Як правильно використовувати каштани для прання?

Каштани не можна кидати в пральну машинку цілими, оскільки це може пошкодити барабан. Щоб скористатися їхніми мийними властивостями, слід розрізати каштани на дрібні шматочки або розбити молотком, а потім покласти їх у лляний мішечок.

Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Цей мішечок поміщається в пральну машину разом із речами. Такий спосіб дає змогу зберегти машину в безпеці й одночасно забезпечити чистоту білизни.

Скільки порошку сипати в пралку

Стандартний норматив під час прання білизни - 1 столова ложка порошку на кілограм сухої білизни. Тому, якщо ваша машина розрахована на 5 кілограмів сухої білизни, але ви завантажуєте її тільки наполовину, 2-3 ложок буде цілком достатньо.

Переваги використання каштанів для прання:

Джерело матеріала
loader
loader