Уряд закрив дисциплінарне провадження проти члена КРАІЛ Яхнія
Уряд закрив дисциплінарне провадження проти члена КРАІЛ Яхнія

Уряд закрив дисциплінарне провадження проти члена КРАІЛ Яхнія

Уряд закрив дисциплінарне провадження проти члена КРАІЛ Яхнія

Уряд закрив дисциплінарне провадження проти члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Євгена Яхнія, повідомив журналіст Євген Пілінський. Раніше ЗМІ повідомляли, що Яхнія пов'язують із компанією, що має зв'язок із Росією.

«Як я і передбачав, премʼєр-міністр Денис Шмигаль закрив дисциплінарне провадження проти члена КРАІЛ Євгена Яхнія. Цим рішенням, премʼєр, фактично придав статус законності корупції Євгена Яхнія, родина якого отримувала гроші від визнаною НБУ контрольованою росіянами платіжної системи «Даймонд Пей», яка до втрати ліценції обробляла 70% гральних платежів на ринку», – написав Пілінський та опублікував розпорядження уряду.

 

Розпорядження про початок провадження Шмигаль підписав 16 серпня. За даними Пілінського, відкривали його нібито через спробу Яхнія перекласти відповідальність на прем’єр-міністра за пов’язані з комісією скандали.

«Підставою для такого рішення став перегляд Денисом Анатолійовичем моєї розмови з Яхнієм, де «фігурант» спробував перекласти своє призначення в КРАІЛ на прем'єра. Мовляв, це все Шмигаль там з кимось «порішав» та його посадив в це крісло. Денис Анатолійович, як людина досвідчена, не бажає нести особисту відповідальність за корумповане наскрізь КРАІЛ, тому рішення будуть жорсткі та швидкі», – розповідав журналіст.

Також за словами Пілінського, несподіванкою для Шмигаля нібито стали «факти системного отримання Яхнієм та його родиною грошей» від платіжної компанії «Даймонод Пей». Її журналіст, зі свого боку, пов'язує з Росією та братами Сігаловими.

Яхнія призначили до КРАІЛу липні минулого року. Тим самим була розблокована робота Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

Джерело матеріала
loader