У застосунку «Резерв+» з'являться нові корисні функції
У застосунку «Резерв+» з'являться нові корисні функції

У застосунку «Резерв+» з'являться нові корисні функції

В Україні запустять новий «Резерв+». Про це заявила заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Чорногоренко. 

За словами чиновниці, найближчим часом у «Резерві+» запрацює сервіс з оформлення відстрочки для військовозобов'язаних та онлайн-рекрутинг.

«Ми зробили найкращий сервіс для взаємодії військовозобов'язаних та держави. І скоро запустимо відстрочки та онлайн-рекрутинг», – написала вона.

Чорногоренко також уточнила, які саме відстрочки планують реалізувати в автоматичному режимі. За її словами, у «Резерві+» з'являться відстрочки для студентів, багатодітних батьків та людей з інвалідністю. Зміни будуть доступні вже цієї осені. Що ж до інших видів відстрочок, з них розробники продовжують роботу.

Як відомо, до оновленого «Резерву+» планують додати можливість оформлення трьох типів відстрочок онлайн: для батьків багатодітних сімей, для людей з інвалідністю та студентів денної форми навчання. Також має з'явитися функція онлайн-рекрутингу з можливістю підписати контракт або мобілізуватись «у два кліки».

Також можна буде включити фото до електронного військово-облікового документа, отримати онлайн-напрямок на військово-лікарську комісію (ВЛК).

Раніше Чорногоренко зазначила, що є ще кілька послуг ТЦК, які планують перевести до «Резерву+», але не уточнила, які саме.

«Є великий план, як перетворити «Резерв+» на ТЦК онлайн», – заявила чиновниця.

Зазначимо, що раніше українцям на «Резерв+» почали надходити повідомлення про порушення з проханням терміново з'явитися до ТЦК. Як з'ясувалося, це могла бути помилка в системі, бо якщо людина дійсно має проблеми, її викликають повісткою.

До слова, користувачі застосунку «Резерв+» невдовзі зможуть перевірити достовірність виписаної повістки, яка надійшла від територіального центру комплектування, автоматично подати заяву на відстрочку, а також обрати спеціальність у Збройних силах. 

Джерело матеріала
loader