У Празі заборонили нічне відвідування пабів: причина
У Празі заборонили нічне відвідування пабів: причина

У Празі заборонили нічне відвідування пабів: причина

У Празі заборонили нічне відвідування пабів: причина

Мерія дбає про культуру у суспільстві.

У понеділок Прага заборонила походи по пабах, організовані туристичними компаніями. Як пише Politico, рішення прийняте в рамках боротьби з нічним шумом від п'яних туристів.

Заборона, ухвалена місцевими депутатами, означає, що вечірні паб-тури, під час яких учасники  з гідом ходять від бару до бару, не можуть проводитися в столиці Чехії з 22:00 до 6:00.

Обмеження не стосується класичних і групових екскурсій, не пов'язаних із алкоголем.

«Нерозумне вживання алкоголю і деструктивна поведінка, пов'язана з паб-турами, може створити враження відсутності культури в суспільстві, знизити відчуття безпеки і ... негативно вплинути на сприйняття муніципалітету туристами, потенційними інвесторами і самими громадянами», - йдеться в міській пропозиції.

Заступник мера Праги Зденек Гржіб заявив журналістам у понеділок, що вночі «не можна буде проводити екскурсії». Заступник мера Іржі Поспішил, у свою чергу, додав, що місто «шукає більш культурного, заможного туриста ... а не того, хто приїжджає на короткий час тільки для того, щоб напитися».

Мешканці центру Праги вже давно скаржаться на шум і проблеми з безпекою, що виникають через гуляючих туристів. Вулиці міста переповнені пабами та пивоварнями, а середньостатистичний чех, згідно з даними Чеської асоціації пивоварень та пивних будинків, споживає найбільше пива у світі.

Джерело матеріала