Окупанти засудили жителя Севастополя до 21 року ув'язнення за «держзраду»
Окупанти засудили жителя Севастополя до 21 року ув'язнення за «держзраду»

Окупанти засудили жителя Севастополя до 21 року ув'язнення за «держзраду»

Російський "суд" засудив жителя тимчасово окупованого Севастополя до 21 року позбавлення волі за звинуваченням у "державній зраді".

Про це повідомляє "Крим. Реалії", передає Укрінформ.

«Суд у РФ засудив жителя Севастополя до 21 року позбавлення волі за звинуваченням у «державній зраді», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що затриманий у 2022 році 48-річний севастополець нібито співпрацював зі Службою безпеки України, передаючи їй інформацію про місця дислокації та об'єкти військових РФ. Крім того, російські силовики стверджують, що засуджений нібито планував підпал однієї з адміністративних будівель у Севастополі.

Ім'я та прізвище засудженого не називаються, а його публічні коментарі відсутні. Перевірити твердження російських силовиків за допомогою незалежних джерел неможливо.

У Криму та Севастополі з 2014 року не менше 20 громадян України засуджено за звинуваченнями у «шпигунстві» та «диверсіях». Після початку повномасштабного вторгнення в Україну в Росії та на окупованих територіях масово переслідують тих, хто виступив проти війни. У 2023 році у РФ як мінімум 98 осіб стали фігурантами кримінальних справ про держзраду, 31 – про шпигунство, 19 – про співпрацю з іноземцями. До судів надійшло не менше 88 таких справ, і по 50 із них уже винесено обвинувальні вироки, підрахували в "Сибір.Реалії".

Раніше голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик заявила, що в Криму до політично вмотивованих справ, які стосувалися релігійних переслідувань, додалися обвинувачення в державній зраді або співпраці з іноземною державою.

Вона наголосила, що сьогодні викликає занепокоєння і тенденція, коли РФ судить українських військовослужбовців за сам факт участі у бойових діях, що є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Теги за темою
Суд Окупація Криму
Джерело матеріала
loader
loader