Adobe починає розгортання відеоінструментів штучного інтелекту, кидаючи виклик OpenAI і Meta
Adobe починає розгортання відеоінструментів штучного інтелекту, кидаючи виклик OpenAI і Meta

Adobe починає розгортання відеоінструментів штучного інтелекту, кидаючи виклик OpenAI і Meta

Adobe (ADBE.O), заявив, що почав публічне розповсюдження моделі штучного інтелекту, яка може генерувати відео з текстових підказок, приєднавшись до зростаючої кількості компаній, які намагаються перевернути виробництво кіно та телебачення за допомогою генеративного штучного інтелекту.

Відеомодель Firefly, як називається ця технологія, буде конкурувати з OpenAI Sora, яка була представлена ​​на початку цього року, а власник TikTok ByteDance і Meta Platforms також анонсували свої відеоінструменти в останні місяці.

Зіткнувшись із набагато більшими конкурентами, Adobe поставила своє майбутнє на створення моделей, навчених на даних, на використання яких вона має права, гарантуючи, що результати можуть бути легально використані в комерційній роботі.
Компанія Adobe із Сан-Хосе, штат Каліфорнія, почне відкривати інструмент для людей, які записалися в список очікування, але не вказали загальну дату випуску.
Хоча Adobe ще не оголосила про клієнтів, які використовують її відеоінструменти, у понеділок вона заявила, що PepsiCo Gatorade використовуватиме свою модель створення зображень для сайту, де клієнти зможуть замовляти виготовлені на замовлення пляшки, а Mattel використовує інструменти Adobe для розробки упаковки для своєї лінії ляльок Барбі.
«У своїх відеоінструментах Adobe прагнула зробити їх практичними для повсякденного використання відеотворцями та монтажерами, приділяючи особливу увагу тому, щоб відзнятий матеріал поєднувався зі звичайним відеоматеріалом», — сказала Елі Грінфілд, директор з технологій Adobe для цифрових медіа.
«Ми справді зосереджуємося на детальному контролі, навчаючи модель концепціям, які використовують відеоредактори та відеооператори, таким як положення камери, кут камери, рух камери», — сказав Грінфілд в інтерв’ю Reuters.
Джерело матеріала
loader