Агрегатний завод у Вовчанську контролюють ЗСУ - Синєгубов
Агрегатний завод у Вовчанську контролюють ЗСУ - Синєгубов

Агрегатний завод у Вовчанську контролюють ЗСУ - Синєгубов

Вовчанський агрегатний завод зараз перебуває під контролем Збройних сил України.

Про це в коментарі журналістам 15 жовтня повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

"Це суто військове питання, однак із тієї комунікації, що в мене є, агрегатний заводзнаходиться під контролем ЗСУ", - сказав Синєгубов.

За його словами, на півночі Харківської області лінія фронту стабільна, хоч росіяни і намагаються просунутися вглиб, найважче – на Куп’янщині.

“Ворог проводить активні штурмові дії. По деяких напрямках їх буває по 3-4 за добу, по деяких – по 15. По Куп’янському напрямку ситуація найважча: за добу може бути і 25, і 30 атак”, - зазначив Синєгубов.

Як повідомляв Укрінформ, 24 вересня спецпідрозділи ГУР МОУ повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу, знищивши десятки бійців елітних підрозділів ворога та поповнивши обмінний фонд полоненими.

9 жовтня Інститут вивчення війни написав, що російські війська, ймовірно, повторно захопили територію заводу.

На території агрегатного заводу у Вовчанську на Харківщині влітку 2024 року окупанти стратили чотирьох українських військових. Серед захоплених бійцями ГУР російських військових є полонений, якому, ймовірно, оголосять підозру у вчиненні цього воєнного злочину.

Теги за темою
війна Збройні сили України
Джерело матеріала
loader