Генсек НАТО не звертає уваги на Кремль: міністри країн-учасників зберуться заради України
Генсек НАТО не звертає уваги на Кремль: міністри країн-учасників зберуться заради України

Генсек НАТО не звертає уваги на Кремль: міністри країн-учасників зберуться заради України

Джерело

НАТО не звертатиме уваги на погрози Кремля та продовжуватиме надавати рішучу підтримку Україні. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Марк Рютте під час свого першого візиту до місії Альянсу з координації допомоги Україні у Вісбадені (раптом що, це Німеччина).

Рютте зазначив: НАТО робитиме все можливе, щоб не дозволити Володимиру Путіну досягти своїх цілей в Україні. Він також наголосив на важливості для НАТО мати повний спектр сил і засобів, щоб стримувати російську загрозу.

На випадок звинувачень від авторитарних держав, які малюють авторитаризм у демократичних опонентів – Рютте зауважив, що НАТО є оборонним, а не наступальним альянсом. Тож там ніхто не має намірів захоплювати додаткові території за межами своїх актуальних кордонів.

Це генсек НАТО озвучив у штаб-квартирі нової місії НАТО з безпеки і навчання для України (NSATU). Рютте підкреслив, що НАТО є найбільш сильним військовим альянсом в історії.

Також заради наших потреб у Брюсселі зберуться міністри оборони країн НАТО. ця зустріч відбудеться попри перенесення засідання у форматі «Рамштайн».

Тим часом старший представник НАТО в Україні Патрік Тернер наголосив, що НАТО уважно стежить за розвитком подій та переглядатиме свої зобов’язання щодо систем ППО та інших пріоритетів під час зустрічі міністрів. За його словами, члени Альянсу взяли на себе зобов’язання надати Україні військову допомогу на суму не менше 40 млрд євро цього року.

Тернер також підкреслив важливість роботи Центру допомоги НАТО для України у сфері безпеки та навчання (NSATU). Протягом кількох місяців він має запрацювати на повну.

Що цікаво для нас – окрім стандартних заяв, Тернер окремо пройшовся по російським провокаціям проти НАТО. За його словами, зараз РФ використовує цілий арсенал невійськових інструментів. Це кібератаки, диверсії, використання мігрантів як зброї та загроза критичній інфраструктурі.

Власне, на фоні тривожних повідомлень з приводу дій російської та китайської розвідки в країнах Заходу – добре, що це помічають і на найвищому рівні. Як мінімум, публічно.

Название источника
Reuters
Ссылка на материал
http://www.reuters.com/world/europe/nato-will-not-be-intimidated-by-russias-threats-rutte-says-ukraine-mission-hq-2024-10-14/
Теги за темою
Україна НАТО
Джерело матеріала
loader