Комунізм, антиколоніалізм і гроші: експерт розповів, чому КНДР допомагає росії
Комунізм, антиколоніалізм і гроші: експерт розповів, чому КНДР допомагає росії

Комунізм, антиколоніалізм і гроші: експерт розповів, чому КНДР допомагає росії

Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, після Корейської війни, північнокорейські пілоти також літали над північним В'єтнамом, брали участь у битвах проти американських літаків під час В'єтнамської війни. Також, додає він, північнокорейські війська підтримували антиколоніальні рухи в Африці під час Холодної війни, і саме антиколоніальні, тобто це ідеологічний аспект.

«Тобто, як би там не було, В'єтнам комуністичний – і тут допомога Північної Кореї, і антиколоніальні рухи, які, вочевидь, як правило, ліві, не тільки ліві, але переважно, які ідеологічно дуже схожі або наближені до сприйняття, який є у режиму Кім Чен Ина, до їхньої комуністичної ідеології з корейським таким присмаком», - коментує Олександр Мусієнко.

Дослідники Лейденського університету Нідерландів, продовжує він, вказують на те, що Північна Корея допомагала багатьом рухам в Африці, допомагала новим незалежним країнам консолідуватися і встановити фактично свій військовий апарат, невелика кількість північнокорейських пілотів літали на єгипетських військових літаках і брали участь в бойових діях проти Ізраїлю у війні Судного дня, ще північкорейських спецпризначенців і тілоохоронців використовувала Камбоджа.

«Пілоти і африканські країни, але досвід інтернаціональних операції є. Як правило, вони ідеологічні. Яку ідеологію може запропонувати росія, крім грошей? Чим Кім може надихнути північнокорейських військових у цьому питанні? Мабуть, тим, що росія все ж таки має стати комуністичною, або заявити про те, що вона веде антиколоніальну боротьбу, чи взагалі вивести ідею антиколоніальних рухів на маргінес. Після цього можна колоніалізм повертати назад, тому що, ну, це просто буде нонсенс», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Джерело матеріала
loader
loader