Копія Парижа: чому місто, в яке вклали майже мільярд доларів, перетворюється на пустку
Копія Парижа: чому місто, в яке вклали майже мільярд доларів, перетворюється на пустку

Копія Парижа: чому місто, в яке вклали майже мільярд доларів, перетворюється на пустку

Розробники витратили на створення "китайського Парижа" аж 970 мільйонів доларів. Проте зараз місто занепадає, місцевих там залишилося дуже мало. Канадські блогери-мандрівники відвідали Тяньдучен у 2023 році й показали його в ролику, пише Daily Express.

Чому "китайський Париж" занепадає

Хоча місто розташоване більш ніж за 9,6 тисячі кілометрів від Парижа, воно справді на нього схоже. У Тяньдучені є своя Ейфелева вежа та копії фонтанів з Версальського палацу.

Будівельники сподівалися, що місто привабить жителів, які прагнуть до європейського способу життя. Спочатку так і було, але ситуація на китайському ринку все змінила. Саме це проблемне "уповільнення" називають причиною невдачі.

Подейкували, що в "китайському Парижі" вже взагалі немає людей. Проте канадські блогери показали, що в ньому, як і раніше, живуть.

Тут стало більше життя, не так моторошно, дивно і пустельно. І здається, що люди тут дійсно існують,
– сказав один із блогерів.

Найбільшу кількість місцевих можна побачити ввечері, коли Тяньдучен весь у вогниках.

Париж по-китайськи: дивіться відео

Місто оживає ввечері

Увечері, коли група знімала "китайський Париж", на вулиці вийшла велика кількість людей. Один із блогерів сказав, що дивовижним у Тяньдучені було те, наскільки красивим він був у темну пору доби.

Первинно місто збудували для розміщення 10 тисяч осіб, але скільки місцевих живе там зараз невідомо. Оскільки воно розташоване на околиці кількох великих міст, туди зручно добиратися будь-яким транспортом. Тяньдучен приваблює місцевих туристів, які приїжджають сюди заради незвичайних фотосесій.

Джерело матеріала
loader