Відчуття невагомості: найекстремальніші американські гірки розганяють до 206 км/год
Відчуття невагомості: найекстремальніші американські гірки розганяють до 206 км/год

Відчуття невагомості: найекстремальніші американські гірки розганяють до 206 км/год

Kingda Ka утримує рекорд як найвищі та найшвидші американські гірки у світі, піддаючи пасажирів найсильнішому впливу G-сили.

Коли наближається Гелловін, багато людей прагнуть отримати дозу адреналіну. Для одних страх — це перегляд фільмів жахів або відвідування страшних лабіринтів, а інші шукають гострих відчуттів на атракціонах. Нещодавно в соціальних мережах стали популярними обговорення найнебезпечніших американських гірок у світі, на деяких з яких є навіть кнопка "життя або смерть". На початку року концепція таких атракціонів стала вірусною на TikTok. Про це пише британський таблоїд Mirror.

@upinthespace The 3 most dangerous roller coasters in the world #mostdangerous #rollercoasters #crazyrollercoaster #Eejanaika #TopThrillDragster #KingdaKa #extremethrills #rollercoasterenthusiast #dangerousrides ♬ Suspense, horror, piano and music box - takaya

Користувач @upinthespace розповів про три найнебезпечніші атракціони в тематичних парках: японський Eejanaika, Top Thrill Dragster (нині Top Thrill 2) в Огайо і Kingda Ka в Six Flags Great Adventure у Нью-Джерсі, США.

Перший атракціон, Eejanaika, відомий своїм унікальним 4D-дизайном, який дає змогу сидінням обертатися незалежно від напрямку руху. Це створює справжній хаос із запаморочливим падінням з висоти 76,2 метра і безліччю переворотів. Навіть досвідчені шукачі гострих відчуттів знаходять цей атракціон непередбачуваним і захопливим.

Top Thrill Dragster, перейменований у Top Thrill 2, був тимчасово закритий, але його репутація залишилася легендарною. Атракціон піднімає на висоту 128 метрів і розганяється до майже 193 км/год лише за чотири секунди. Раптовий підйом на 90 градусів і подальше падіння дають пасажирам відчуття повної невагомості.

Але найекстремальніший із цих атракціонів — Kingda Ka, який утримує рекорд як найвищі та найшвидші американські гірки у світі. Він досягає майже 139 метрів заввишки і розганяється з 0 до 206 км/год лише за 3,5 секунди, піддаючи пасажирів найсильнішому впливу G-сили. Цей атракціон дійсно не для людей зі слабкими нервами.

Після публікації відео в TikTok воно зібрало понад 22 300 лайків і безліч коментарів. Дехто жартує, що Kingda Ka "легко пройти", а інші зізнаються, що після перегляду відчули запаморочення.

Нагадаємо, у TikTok опублікували кадри екстремальних поворотів і петель, які здійснює знаменитий атракціон "Project 305". На знаменитому атракціоні в США деякі пасажири втрачали свідомість через велике навантаження на організм.

Теги за темою
Японія
Джерело матеріала
loader
loader