Після кібератак Інтернет-архів повертається як сервіс лише для читання
Після кібератак Інтернет-архів повертається як сервіс лише для читання

Після кібератак Інтернет-архів повертається як сервіс лише для читання

Інтернет-архів знову працює в режимі лише для читання після кібератаки, яка призвела до збою цифрової бібліотеки та Wayback Machine минулого тижня. Порушення даних і DDoS-атака вивели сайт з офлайн 9 жовтня, а база даних автентифікації користувачів, що містить 31 мільйон унікальних записів, також була викрадена за останні тижні.

За словами засновника Брюстера Кале, Інтернет-архів тепер знову доступний у режимі «тимчасово, лише для читання» . «Безпечно відновити, але може знадобитися подальше технічне обслуговування, і в цьому випадку його буде призупинено знову».

Хоча ви можете отримати доступ до Wayback Machine для пошуку 916 мільярдів веб-сторінок, які були заархівовані з часом, наразі ви не можете захопити існуючу веб-сторінку в архів. Останніми днями Кале та команда поступово відновлювали служби Archive.org , зокрема повертали облікові записи електронної пошти команди та її сканери для національних бібліотек. Служби були в автономному режимі, щоб співробітники Інтернет-архіву могли перевірити та посилити їх проти майбутніх атак.

У спливаючому вікні ймовірного хакера стверджувалося, що архів зазнав «катастрофічного порушення безпеки» минулого тижня, перш ніж Have I Been Pwned підтвердив, що дані були викрадені . Крадіжка включала адреси електронної пошти, екранні імена, хешовані паролі та інші внутрішні дані для 31 мільйона унікальних облікових записів електронної пошти.

Збій у роботі Internet Archive стався всього за кілька тижнів після того, як Google почав додавати посилання на архівні веб-сайти в Wayback Machine. Раніше цього року Google видалив посилання на власні кешовані сторінки, тому посилання на Wayback Machine у ​​результатах пошуку Google є корисним способом доступу до старих версій веб-сайтів або архівних сторінок.

Джерело матеріала
loader