Поліція розслідує факт сексуального насильства відносно неповнолітньої закарпатки
Поліція розслідує факт сексуального насильства відносно неповнолітньої закарпатки

Поліція розслідує факт сексуального насильства відносно неповнолітньої закарпатки

Поліція розслідує факт сексуального насильства відносно неповнолітньої закарпатки - Фото 1

Фігурантові повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.

Слідчі Мукачівського районного управління поліції повідомили 19-річному місцевому жителю про підозру у вчиненні сексуального насильства відносно 16-річної дівчини. Зловмиснику обрано запобіжний захід

Нещодавно до поліції надійшло повідомлення від медиків Мукачівської обласної дитячої лікарні про госпіталізацію до медзакладу 16-річної дівчини. За висновками лікарів, у неповнолітньої діагностували отруєння невідомою речовиною.

За викликом одразу виїхала слідчо-оперативна група Мукачівського районного управління поліції. Правоохоронці встановили, що 16-річна закарпатка разом із трьома неповнолітніми подругами розпивали алкогольні напої у компанії повнолітніх юнаків у будинку 19-річного хлопця.

Останній, скориставшись безпорадним станом неповнолітньої, вчинив відносно неї насильницькі дії сексуального характеру, не пов’язані із проникненням.

Надалі 19-річний закарпатець викликав для дівчат таксі. Водій, який прибув на місце події, побачив, що одна із неповнолітніх втратила свідомість і перебуває у стані сильного алкогольного сп’яніння. Він відмовився їх транспортувати та викликав «швидку допомогу». Медики у свою чергу й передали інформацію правоохоронцям.

Того ж дня співробітники поліції затримали причетного у порядку статті 208 КПК України та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Подію кваліфікували за ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу України, тобто сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи, тобто вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи, вчинене щодо неповнолітньої особи.

Зловмиснику слідчі повідомили про підозру, а суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Підозрюваному загрожує до 7 років позбавлення волі. Наразі у поліції готують матеріали для скерування справи до суду.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

Tweet
Джерело матеріала
loader