Чи помістять портрет Зеленського на гривнях: історик оцінив, наскільки це реально
Чи помістять портрет Зеленського на гривнях: історик оцінив, наскільки це реально

Чи помістять портрет Зеленського на гривнях: історик оцінив, наскільки це реально

Історик розповів, чи можуть бути на гривнях в майбутньому портрети президентів незалежної України.

На українських гривнях портери низки видатних історичних постатей України – політичних: Володимир Великий (1 грн), Ярослав Мудрий (2 грн), Богдан Хмельницький (5 грн), Іван Мазепа (10 грн), Михайло Грушевський (50 грн), культурних: Іван Франко (20 грн), Тарас Шевченко (100 грн), Леся Українка (200 грн), Григорій Сковорода (500 грн), наукових: Володимир Вернадський, 1000 грн. Проте усі вони жили у попередні століття, тоді як представників сучасності у цьому переліку немає.

Історик Владлен Мараєв в інтерв'ю Liga.net поділився думкою про те, чи можуть на українських гривнях в майбутньому бути портрети президентів незалежної України, зокрема Володимира Зеленського.

"Поки що, безумовно – ні. Тому що поки що жоден з них (президентів України – Ред.) не є тією постаттю, яку можна оцінити так, що вони заслуговують такої честі – це однозначно. Ну і ще недостатньо часу пройшло, скажімо, щоб так це оцінювати. Можливо у майбутньому будуть такі політичні діячі", – каже Мараєв.

Історик припустив, що якщо Україна за президентства Зеленського виграє війну з Росією, звільнить всі окуповані території, завдасть поразки російській армії, а Росія дезінтегрується на національні держави – тоді Зеленський зможе заслужити такої честі: "Підстава для того, щоб Зеленського помістити на гривні. Хіба, ні?"

Раніше історики та експерти розповіли, коли і чим закінчиться війна.

  • В якому режимі Україні доведеться жити найближчі 10 років: думка історика
  • Історик розповів, чому "план перемоги" Зеленського нереальний
  • Історик розповів, що може змусити Путіна закінчити війну в Україні
Джерело матеріала
loader
loader