РФ готує понад 10 тис. військових КНДР на Далекому Сході – ЗМІ
РФ готує понад 10 тис. військових КНДР на Далекому Сході – ЗМІ

РФ готує понад 10 тис. військових КНДР на Далекому Сході – ЗМІ

У Росії готують північнокорейських військових, щоб перекинути їх на прикордонні території біля України і провести ротацію окупаційних військ.

Країна-агресорка Росія проводить підготовку понад 10 тисяч північнокорейських військових. Така підготовка проходить на Далекому Сході.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на джерело в Силах оборони.

Співрозмовник видання зазначив, що військових Північної Кореї готують до перекидання на прикордонні території біля України.

Крім цього, їх готують і для ротації російських військ, щоби вивільнити їхній власний особовий склад тощо.

Армія КНДР - що про неї відомо

Корейська народна армія - збройні сили Корейської Народно-Демократичної Республіки.

До складу КНА входять: органи військового управління, сухопутні війська, військово-повітряні та протиповітряні сили, військово-морські сили, з 2012 року - стратегічні ракетні війська, а також з 2017 року - спеціальні тактичні війська, пише Вікіпедія.

Загальна чисельність кадрових військовослужбовців у КНА становить, за різними оцінками, від 850 тис. до 1,2 млн осіб. У резерві налічується близько 4 млн осіб. Мобілізаційний резерв - 4,7 мільйона осіб, мобілізаційні ресурси - 6,2 мільйона осіб, а придатні до військової служби 10 мільйонів осіб.

Строкова служба в корейській народній армії триває 10 років для чоловіків і 5 років для жінок. Жінки в КНДР проходять строкову службу нарівні з чоловіками.

Переважна частина військ розташована в районі демілітаризованої зони на кордоні з Південною Кореєю.

РФ готує понад 10 тис. військових КНДР на Далекому Сході – ЗМІ
НАТО VS "вісь зла"/ Інфографіка: Главред

Чи залучила РФ війська КНДР до війни проти України – останні новини

Раніше президент України Володимир Зеленський зазначав, що КНДР включається у війну в Україні. Згідно з докладними доповідями розвідок, стало відомо про фактичне включення КНДР у війну в Україні.

Також раніше у ЗМІ повідомляли, що РФ формує північнокорейський батальйон – у ГУР дізналися місце перекидання. Підрозділ формують на базі 11 окремої десантно-штурмової бригади окупаційної армії РФ, розповіли джерела.

Нагадаємо, з’явилась млява реакція Білого дому на участь військ КНДР у війні проти України. США "стурбовані" повідомленнями про перекидання північнокорейських солдатів на війну проти України, заявив спікер Білого дому Шон Саветт.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader