Військовий розкритикував експерта Харченка за черговий фейк про заборону імпорту електроенергії з ЄС
Військовий розкритикував експерта Харченка за черговий фейк про заборону імпорту електроенергії з ЄС

Військовий розкритикував експерта Харченка за черговий фейк про заборону імпорту електроенергії з ЄС

Політолог та військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов жорстко відреагував на заяви енергоексперта Олександра Харченка щодо нібито ризиків зупинки імпорту електроенергії в Україну. У своєму дописі Сазонов зазначив, що такі заяви є хибними та вже були спростовані Секретаріатом Енергетичного Співтовариства.

Сазонов підкреслив, що подібні фейки не лише сіють паніку серед українців, які готуються до зими, але й активно використовуються російською пропагандою. За його словами, російські медіа підхопили слова Харченка і розкручують тему про те, що Захід покидає Україну, а українська енергосистема зазнає краху, що грає на користь російським переговірникам і мобілізаційним кампаніям. Сазонов прямо звинуватив Харченка у сприянні ворогу, підкресливши, що його маніпуляції працюють на користь російської пропаганди, а не на захист України.

Секретаріат Європейського Енергоспівтовариства (ЄЕС) вийшов вчора із заявою, де назвав такими, що "вводять в оману", твердження про те, що процес сертифікації НЕК "Укренерго" як незалежного оператора системи передачі пов'язаний із можливістю імпортувати е/е з Європи.

"Твердження про те, що цей процес (сертифікації "Укренерго" - ЕР) вплине на здатність України імпортувати електроенергію з ЄС у зимовий період, вводять в оману. Імпорт енергії має вирішальне значення для забезпечення надійного енергопостачання, особливо в холодну пору року, коли доступ до неї необхідний для основних послуг і суспільного добробуту", - йдеться в заяві Секретаріату ЄЕС на сайті у вівторок.

Секретаріат пояснив, що сертифікація "Укренерго" почалася задовго до війни з метою приведення її управління у відповідність до стандартів ЄС.

Раніше експерта Харченка уже неоднократно офіційно викривали на публікації фейків, зокрема Центр протидії дезінформації.

Джерело матеріала
loader