Атлетіко дістав покарання для Метрополітано за хаос під час дербі проти Реала
Атлетіко дістав покарання для Метрополітано за хаос під час дербі проти Реала

Атлетіко дістав покарання для Метрополітано за хаос під час дербі проти Реала

Перше мадридське дербі цього сезону поміж Атлетіко та Реалом у рамках восьмого туру іспанської Ла Ліги (1:1) вийшло напрочуд емоційним і супроводжувалось безпорядками на трибунах, через які головний арбітр тієї зустрічі навіть був змушений призупинити гру на певний час.

Атлетіко — Реал 1:1 Відео голів та огляд матчу 29.09.2024

Після тієї зустрічі "матрацники" виступили із заявою щодо нетерпимості подібної поведінки окремих власних фанатів та оголосили про проведення розслідування інциденту.

Можливо, це в підсумку зіграло на користь команди Дієго Сімоне, адже остаточне рішення Апеляційної інстанції Дисциплінарного комітету Ла Ліги зменшило можливе покарання у вигляді трьох домашніх матчів Атлетіко за частково трибун Метрополітано.

Комітет постановив наступне:

"Частково задовольнити апеляцію, подану футбольним клубом Атлетіко Мадрид на рішення Дисциплінарного комітету RFEF від 2 жовтня 2024 року, і, як наслідок, накласти наступні санкції:

– Часткове закриття стадіону терміном на один матч та штраф у розмірі трьох тисяч євро (3.000,00.-€), за вчинення порушення статті 107.1 Дисциплінарного кодексу RFEF.

– Часткове закриття торкнеться секторів 127, 128, 129, 130, 131, 132 і 133, і буде здійснюватися відповідно до умов, викладених у статті 57.1 Дисциплінарного кодексу RFEF".

Як повідомили в клубі, четверо вболівальників, які жбурляли предмети в бік поля, були ідентифіковані й на них склали протоколи співробітники поліції.

Попереднє рішення RFEF полягало в тому, що закриття торкнеться нижньої південної трибуни, секторів з 127 по 133, звідти фанати кидали запальнички у воротаря Реала Тібо Куртуа.

Однак наразі ще невідома доля санкції збоку Комітета з боротьби з насильством, який закликав до повного закриття Метрополітано на два матчі +  штраф у розмірі 65 000 євро.

Джерело матеріала
loader