Головний прокурор Хмельниччини відреагував на публікацію про інвалідність у прокурорів
Головний прокурор Хмельниччини відреагував на публікацію про інвалідність у прокурорів

Головний прокурор Хмельниччини відреагував на публікацію про інвалідність у прокурорів

Прокурор Хмельницької області Олексій Олійник прокоментував опубліковану журналістом Юрієм Бутусовим інформацію про фіктивні групи інвалідності у майже 50 прокурорів області. За його словами, вона не повною мірою відповідає дійсності. Про це Олійник написав у Facebook.

За словами Олексія Олійника, чисельний склад прокуратури області складає 225 прокурорів, а інвалідність мають лише 48, тому стверджувати що уся прокуратура складається з осіб з інвалідністю не є правильним. Мало того, зазначає прокурор, інвалідність більшості  працівників отримана не за останні роки.

- Особисто я маю проблеми зі здоров’ям. У  2005 році отримав травму на робочому місці вивчаючи матеріали кримінального провадження. Групу отримав у 2017 році ще задовго до призначення на посаду. Хвороба не перешкоджає виконанню службових обов’язків. Питання про наявність групи розглядалось під час атестації комісією за участі представників громадськості і міжнародних організацій, - написав Олійник.

Він зазначає, що як публічна особа має сприймати оціночні судження громадськості щодо себе і своєї сім`ї як належне, але вважає, що це не має межувати з порушенням прав і спотворенням інформації.

- Вислів "дахуючи корупційну схему голови МСЕК" звучить звичайно потужно, але у публікації нічим не підтверджений, як і більшість статей автора, у яких критикуються органи влади. Так можна  сказати про кожного, хто отримав групу і обіймає посаду, - вважає прокурор.

  • 16 жовтня журналіст Юрій Бутусов у Facebook написав, що 50 прокурорів Хмельницької області на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійникомоформили інвалідність, "дахуючи" корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК та ПФ. 
  • 4 жовтня Офіс генерального прокурора повідомив, що очільницю Хмельницької МСЕК та її сина – посадовця обласного управління Пенсійного фонду — викрили на незаконному збагаченні. Зокрема, вдома у родини вилучили майже 6 млн доларів у різних валютах, брендові прикраси, а також документи, які можуть вказувати на відмивання грошей через бізнес-проєкти. Вони володіють 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом в одному із парків Хмельницького.  
Теги за темою
прокурор
Джерело матеріала
loader