Охматдит підписав договір для проведення першочергових протиаварійних робіт
Охматдит підписав договір для проведення першочергових протиаварійних робіт

Охматдит підписав договір для проведення першочергових протиаварійних робіт

Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» підписала договір на проведення першочергових протиаварійних робіт із захисту від зовнішнього впливу будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу, який був пошкоджений через російську атаку.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ. 

"Йдеться передусім про заходи з мінімізації шкідливого впливу осінньо-зимових погодних умов на стан будівлі та її функціонування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що процедура закупівлі здійснювалась в електронній системі «Prozorro». Очікувана вартість закупівлі становила понад 9,5 млн грн, проте в результаті аукціону вартість знизилася до 7,5 млн грн. Платником зазначеної закупівлі виступив благодійний фонд «Таблеточки», а замовником – Охматдит.

Невідкладні протиаварійні роботи пошкодженого корпусу вже розпочались та передбачають: заходи щодо заповнення віконних та дверних прорізів, які були вибиті під час вибуху; відгородження частини приміщень тимчасовими конструкціями з метою зберігання будівлі від впливу зовнішніх факторів; захист інженерних мереж, часткову їх заміну (радіатори опалення), які після вибуху залишились відкритими та мають прямий контакт з зовнішнім середовищем.

Також було укладено договір на послуги зі здійснення технічного нагляду за протиаварійними роботами на понад 132 тисяч грн.

У МОЗ зазначають, що протягом проведення ремонту в цьому корпусі лікарні триватиме надання медичної допомоги.

Як повідомлялося, ракетний обстріл Національної спеціалізованої лікарні "Охматдит" стався 8 липня. Унаслідок удару загинули 2 особи та дістали поранення 35 осіб, з них 9 дітей.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 438 (Порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством) Кримінального кодексу України.

Джерело матеріала
loader