Полювання на ухилянтів: які повноваження має поліція
Полювання на ухилянтів: які повноваження має поліція

Полювання на ухилянтів: які повноваження має поліція

Поліція не має права вручати повістки, проте може перевіряти документи у чоловіків віком від 18 до 60 років. Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна повідомив голова Національної поліції України Іван Вигівський, роз’яснюючи роль правоохоронних органів у процесі мобілізації.

За його словами, поліція, як і раніше, виконує свої обов'язки щодо доставлення військовозобов'язаних до ТЦК та СП за зверненням територіальних центрів комплектування. Проте вручати повістки поліцейські не можуть, оскільки це прямо не передбачено законом. Основне завдання поліції в цьому процесі полягає в допомозі представникам ТЦК та СП під час оповіщення та перевірки документів військовозобов'язаних.

Поліція України / фото

"Поліцейські мають право перевіряти документи у всіх осіб чоловічої статі віком від 18 до 60 років, незалежно від підстав. Це визначено законом України 'Про Національну поліцію'", – наголосив Іван Вигівський.

Водночас, якщо особа ухиляється від мобілізаційних зобов'язань і не з'являється до військкомату, поліція разом із ТЦК може організувати доставлення такої особи до відповідних установ. Проте вручення повісток залишається виключною прерогативою територіальних центрів комплектування.

Ці заходи, як підкреслив Вигівський, спрямовані на забезпечення належного виконання військовозобов'язаними своїх обов'язків відповідно до законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Раніше ми розповідали, що реформа ТЦК не скасує примусову мобілізацію: українців і далі пакуватимуть в бусики

Також,мобілізація в обхід ТЦК: що змінилося для військовозобов'язаних





Джерело матеріала
loader