Популярне туристичне місто обмежить доступ у свій центр: що трапилося і як тепер буде
Популярне туристичне місто обмежить доступ у свій центр: що трапилося і як тепер буде

Популярне туристичне місто обмежить доступ у свій центр: що трапилося і як тепер буде

Дубровник став відомим масовим туристичним напрямком ще до пандемії коронавірусу, значною мірою завдяки своїй ролі місця зйомок відомого серіалу HBO "Гра престолів". Про це повідомляє портал Skift.

У Дубровнику обмежать відвідування Старого міста

Починаючи з 2025 року, в Старому місті Дубровника буде впроваджена нова спеціальна зона руху, спрямована на управління доступом автотранспорту. Для нагляду за роботою туристичних автобусів і таксі в історичній частині міста буде використовуватися мобільний додаток. Зокрема, кількість таксі, яким буде дозволено в'їзд до зони, значно зменшиться з 9 000 до 700.

У рамках значного кроку, спрямованого на підвищення міської мобільності, влада оголосила про заборону на в'їзд до міста автомобілів з іноземними номерами. Для розміщення відвідувачів у передмісті буде створено відкритий Park and Ride, що дозволить туристам залишати свої автомобілі та користуватися громадським транспортом для доступу до визначних пам'яток міста.

Місцеві жителі, як і раніше, зможуть пересуватися на автомобілі в районі Старого міста. Зі свого боку, туристичним автобусам потрібно буде заздалегідь забронювати місця для в'їзду через міський застосунок,
– уточнила заступниця мера з туризму Йолка Тепшич.

Як пояснили в мерії Дубровника, ці заходи стали частиною стратегії "Поважай місто", запущеної 2017 року в пошуках балансу між туризмом і комфортом місцевих жителів.

В місті вже діють певні обмеження

За даними Міністерства туризму, з початку 2024 року Дубровник прийняв понад 3 мільйони туристів, що на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Намагаючись більш ефективно управляти туризмом, місто запровадило податок на круїзи та ввело обмеження на кількість круїзних лайнерів, яким дозволено пришвартовуватися. У рамках цих заходів у вихідні дні дозволено приймати лише два круїзних судна, з обмеженням у 4 000 пасажирів на тиждень.

Теги за темою
Туризм
Джерело матеріала
loader