Прем’єрний показ фільму Суспільного «Ізоляція» відбудеться на «Ukraina! Festiwal Filmowy» у Варшаві
Прем’єрний показ фільму Суспільного «Ізоляція» відбудеться на «Ukraina! Festiwal Filmowy» у Варшаві

Прем’єрний показ фільму Суспільного «Ізоляція» відбудеться на «Ukraina! Festiwal Filmowy» у Варшаві

Документальний проєкт режисера Ігоря Мінаєва розповідає про радянський завод в Донецьку, який у 2000-х роках став артцентром, а з початком російсько-української війни перетворився на катівню.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Фільм «Ізоляція» показує  жахливий акт дегуманізації через унікальні свідчення тих, кому вдалося вийти з того пекла живим.

Стрічку на замовлення Суспільного мовлення створено компанією «Тремпель Фільмз», яка перемогла у мистецькому конкурсі на умовах надання гранту Державного департаменту США.

Її світова прем’єра відбудеться 23 жовтня на дев’ятому фестивалі українського кіно в Польщі «Ukraina! Festiwal Filmowy», у документальному конкурсі. Показ документального проєкту пройде у Варшаві у кінотеатрі «Кінотека». Квитки на цей сеанс можна придбати на сайті кінотеатру та безпосередньо в касах.

Продюсер фільму Юрій Леута розповідає, що протягом кількох років катівня «Ізоляція» вважалась «локальною проблемою», а після 24 лютого 2022 року це вийшло за межі заводу та стало організованим злочином проти українського народу.

«"Ізоляція" була і є прототипом насильства та беззаконня. Вона доводить, що локальних злочинів не існує. І доки зло не буде публічно назване злом, воно не закінчиться ніколи. Завдання фільму — донести, що те, що відбувалося і відбувається в Україні, може статися будь-де. “Ізоляція” — це фільм про те, як відбувається дегуманізація», — говорить Юрій Леута.

В Україні прем’єра «Ізоляції» відбудеться наприкінці жовтня у межах 53-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» (секція «Українські прем’єри»), який проходитиме з 26 жовтня по 3 листопада.

За словами виконавчої продюсерки департаменту зовнішнього виробництва соціально впливового контенту та копродукції Суспільного мовлення Катерини Феленюк, документальний фільм «Ізоляція» є «важливим документом епохи, який розповідає майже класичну тріаду розвитку “Ізоляції” з однією лиш відмінністю — антитеза і синтез помінялися місцями: після артцентру колишній завод стає катівнею». Вона зазначає,що цей фільм дивитись важко, але потрібно хоча б для формування особистої історичної памяті.

Фото: Суспільне

 

 

Читайте також
Суспільне покаже нове розслідування «Позивний Бетмен: таємниця Василівського блокпоста»
На «Суспільне Чернігів» відбудеться прем’єра документального фільму «Грає оркестр Анатоліча»
Суспільне покаже новий документально-публіцистичний серіал «Ціна українського хліба»
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
Долучитись
Джерело матеріала
loader