Продаж елітних автомобілів падає через конкуренцією з китайськими виробниками
Продаж елітних автомобілів падає через конкуренцією з китайськими виробниками

Продаж елітних автомобілів падає через конкуренцією з китайськими виробниками

Німецький автовиробник Porsche виявився під тиском з боку зростаючої конкуренції на китайському ринку, де споживачі все частіше обирають екологічні електрокари. Як повідомляє Euronews, у третьому кварталі обсяги продажів Porsche в Китаї впали до найнижчого рівня за останні десять років.

З січня до вересня компанія відправила до Китаю 43 280 автомобілів, що на 29% менше, ніж за аналогічний період 2023 року. У Північній Америці Porsche також зафіксував падіння, продавши 61 471 автомобіль, що на 5% менше, ніж у попередньому році.

Попри ці невтішні показники, речник Porsche AG Детлєв фон Платен висловив оптимізм, зазначивши, що попит з боку клієнтів залишається високим, а нові моделі отримують позитивні відгуки. «Завдяки більшій доступності продукції ми впевнено дивимося на остаточні цифри продажів у 2024 році. Ринкова ситуація залишається складною у всьому світі, але ми займаємо міцні позиції», – зазначив він.

Материнська компанія Porsche, Volkswagen, також зазнала удару: продажі впали на 15% у третьому кварталі цього року. Топ-менеджер Volkswagen Марко Шуберт підкреслив, що основною причиною зниження обсягів постачань є надзвичайно конкурентна ситуація на китайському ринку.

Експерти вказують на те, що бурхливе зростання попиту на електромобілі в Китаї ставить європейських виробників під серйозний тиск. Китайські автомобілі, як правило, дешевші, оснащені більш сучасними функціями та дизайном, що приваблює споживачів.

Додаткову напругу в ринковій ситуації створює торговельна війна між Європейським Союзом та Китаєм. Спостерігачі припускають, що Пекін може вжити санкцій проти європейських компаній, зокрема BMW, Audi та Mercedes-Benz, які мають значні виробничі потужності в країні.

Джерело матеріала
loader