У зоні активних бойових дій на Донеччині залишаються ще 535 дітей
У зоні активних бойових дій на Донеччині залишаються ще 535 дітей

У зоні активних бойових дій на Донеччині залишаються ще 535 дітей

У населених пунктах, які віднесені до зони активних бойових дій на Донеччині, наразі ще перебувають 535 дітей.

Про це на брифінгу повідомив представник Донецької ОВА Дмитро Петлін, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Що стосується територій, які віднесені до зони активних бойових дій, а це у 18 громадах, то тут залишаються близько 43 тис. осіб, в тому числі 535 дітей», - сказав Петлін.

Він також назвав громади, де визначені населені пункти, які віднесені до зони активних бойових дій: Часовоярська, Торецька, Бахмутська, Соледарська, Званівська, Сіверська, Іллінівська, Костянтинівська, Лиманська, Гродівська, Курахівська, Мар’їнська, Мирноградська, Новгродівська, Очеретинська, Селидівська, Вугледарська та Новоселківська. За його словами, в деяких громадах не всі населені пункти внесені у зону активних бойових дій.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуація цивільного населення. У багатьох населених пунктах, які наближені до лінії фронту, проводиться примусова евакуація дітей з родинами.

В Донецькій області станом на 15 жовтня 2024 року залишаються близько 334 тис. цивільного населення

Теги за темою
війна Діти
Джерело матеріала
loader