Важка битва за Курахове триває: аналітики DeepState повідомили подробиці
Важка битва за Курахове триває: аналітики DeepState повідомили подробиці

Важка битва за Курахове триває: аналітики DeepState повідомили подробиці

Росіяни впродовж дня 17 жовтня постійно атакували позиції ЗСУ біля Курахового, вони використали три десятка одиниць військової техніки, а  пізніше заявили про захоплення Максимільянівки, що біля Курахового. Про це розповідають аналітикии DeepState.

«Сьогодні кацапи цілий день здійснювали тиск на Максимільянівку, кинувши в механізований штурм сумарно більше 30 одиниць техніки, з яких більше половини знищили та пошкодили. Поряд з технікою постійно лізе велика кількість піхоти», – йдеться в повідомленні аналітиків.

Карта зони окупації біля Курахового
Карта зони окупації біля Курахового
Фото: DeepState

Також вони заявили, що вчора ворог публікував кадри зі своїм триколором, заявляючи про повне взяття населеного пункту. Саме відео було зроблене в центрі села, але паралельно уточнюємо інформацію щодо перебування ворога у всьому населеному пункті. Хоча, виходячи з обстановки, до взяття під контроль західної частини Максимільянівки залишилося не довго. В даному районі варто чекати оновлення мапи. 

«Поряд з цим, кацапи штурмують північніше по дирекції Гостре-Острівське, постійно посилаючи туди піхоту для подальшого закріплення, накопичення та просування. Обходячи Гостре з півдня, рухаючись через тюрму московити намагаються просуватися в бік Острівського. Триває постійна робота по знищенню ворога, але чисельна перевага в піхоті, техніці та артилерії дає про себе знати. Битва триває», – наголосили в DeepState.

У вересні було зафіксовано активізацію переміщень російської техніки на Вугледарський та Курахівський напрямок.

Через погоду війська РФ сповільнюють наступ на Курщині, але просуваються на Донбасі – звіт ISW.

 

Джерело матеріала
loader