Facebook знижує рейтинг постів із критикою Камали Гарріс
Facebook знижує рейтинг постів із критикою Камали Гарріс

Facebook знижує рейтинг постів із критикою Камали Гарріс

Нещодавно в медіа з’явилася інформація, що Facebook, підконтрольний компанії Meta, автоматично знижує рейтинг постів, які містять критику віцепрезидента США Камали Гарріс. Цю інформацію підтвердив старший інженер-програміст компанії Дживан Г’явалі, що викликало жваві дискусії про політичну цензуру та вплив алгоритмів соціальних мереж на інформаційний ландшафт.

Він був знятий прихованою камерою під час обговорення того, як алгоритми і методи модерації Meta знижують видимість певних постів. Це було побачення з жінкою, яка і знімала айтішника.

За його словами, якщо хтось публікує пост про Гарріс, яка «не годиться для посади президента, бо в неї немає дітей», то «таке лайно автоматично знижується в рейтингу».

Г’явалі також заявив, що будуть автоматично понижені групи, які критикують Гарріс. Вони опиняться під «тіньовим баном» – коли користувачів не повідомляють про те, що їхні пости обмежуються в охопленнях.

За словами айтішника, засновник Meta Марк Цукерберг планує використовувати ці можливості, щоб допомогти демократам на виборах президента.

Розмову з Г’явалі таємно записали журналісти проєкту O’Keefe Media Group через «підставну» дівчину, з якою інженер познайомився через сайт знайомств. Зустріч відбулася в нью-йоркському ресторані.

Після публікації запису Гьяволі видалив свої сторінки в соцмережах.

Раніше Марк Цукерберг заявляв, що його компанія Meta після тиску влади США піддала цензурі контент за темою коронавірусу і справи проти Хантера Байдена.

Теги за темою
США вибори Президент
Джерело матеріала
loader