Комісія завершила підготовку нормативної бази для аграрних нот в Україні
Комісія завершила підготовку нормативної бази для аграрних нот в Україні

Комісія завершила підготовку нормативної бази для аграрних нот в Україні

Незабаром на фінансовому ринку України почне діяти новий інструмент для залучення інвестицій у сільське господарство — аграрні ноти. Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) підготувала всю необхідну нормативну базу для старту цього інструменту з початку наступного року, пише agronews.ua.

«Комісія постійно працює над розширенням спектру фінансових інструментів, орієнтуючись на запит від ринку. Новий фінансовий інструмент для фінансування сільськогосподарського виробництва почне працювати в Україні зовсім скоро і ми уже готові. Сподіваємось на гарну динаміку роботи аграрних нот в найближчій перспективі», – зауважив Голова НКЦПФР Руслан Магомедов.

З 1 січня 2025 року набирає чинності Закон України «Про аграрні ноти», який передбачає створення окремого Реєстру аграрних нот. Комісія вже розробила та затвердила відповідний нормативний акт, що регулює роботу цього реєстру. У ньому відображатиметься інформація про:

  • видачу, зміст та зміну реквізитів аграрних нот;
  • припинення й обтяження аграрних нот;
  • початок примусового виконання зобов’язань за аграрними нотами на підставі спеціальної виписки з Реєстру.

Крім того, регулятор вніс зміни до Положення про провадження депозитарної діяльності, які визначають особливості обліку аграрних нот у системі Центрального депозитарію, депонування неемісійних цінних паперів тощо. Також були прийняті додаткові нормативно-правові акти для регулювання відносин, що виникають під час обігу аграрних нот.



Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader
loader