Легкий і потужний: британці розробили нестандартний мотор для електромобілів
Легкий і потужний: британці розробили нестандартний мотор для електромобілів

Легкий і потужний: британці розробили нестандартний мотор для електромобілів

Мотор-колеса Protean Electric мають компактні розміри та доволі потужні — від 107 до 138 к. с. Вони ефективніші за традиційні електромотори і простіші в обслуговуванні.

Британська компанія Protean Electric презентувала мотор-колесо нового покоління. Воно розроблене спеціально для електромобілів. Про це пише видання Autocar.

Мотор-колеса зазвичай застосовують у електричних велосипедах, скутерах чи мотоциклах, а от легкові електрокари ними не обладнують через недостатню потужність.

У мотор-колесо вбудовані інвертор та гальмівний диск
Фото: Autocar

Електромотори Protean Electric вирішили цю проблему: презентовано моделі Protean Drive PD16 на 107 к. с. та PD18 на 138 к. с. Таким чином, якщо встановити ці мотори на два колеса електромобіля, то потужність складе 214-276 к. с., а якщо на всі чотири колеса, то віддача сягне 428-552 к. с. Мотор-колеса розраховані на швидкість до 225 км/год.

Електромотор PD16 розрахований на електрокари повною масою до 3,2 тонни, а PD18 підійде автомобілям вагою до 5,2 тонни. Наразі вони підтримують 400-вольтну архітектуру, але до кінця року з’являться і 800-вольтні версії.

Важливо Розсекречено новий дешевий електромобіль від General Motors для сім'ї (фото)

У 18-дюймове мотор-колесо масою 38 кг вбудовані інвертор та дискове гальмо, також він захищений від вологи, пилу, піску та вібрації на дорожніх вибоїнах.

Мотор-колеса мають низку переваг. У них менші втрати енергії, а ще завдяки їм звільняється більше місця в кузові авто. До того ж, їх легше обслуговувати, адже колесо швидко знімається.

До речі, недавно стало відомо, що MG готує інноваційну батарею для електрокарів, яка збільшить їх запас ходу до 1000 км.

Також Фокус розповідав про перший електромотоцикл Renault.

Теги за темою
електромобілі
Джерело матеріала
loader