Молоко, вершки та сметана – розкіш для простого українця: як змінилися ціни
Молоко, вершки та сметана – розкіш для простого українця: як змінилися ціни

Молоко, вершки та сметана – розкіш для простого українця: як змінилися ціни

Через стрімке зростання цін навіть найзвичніші продукти стають чи не розкішшю для українців, адже зарплати та пенсії значно відстають від рівня інфляції.

Так, у середині жовтня українські супермаркети оновили цінники на молоці, вершках та сметані. Скільки доведеться заплатити за "молочку", показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Молочні товари. Фото: Youtube

Ціни на молоко

Молоко "Простонаше 1%" у жовтні подорожчало, середній цінник досяг позначки 44,38 гривні за 900 мл, що на 3 гривні дорожче, ніж минулого місяця. Водночас молоко "Яготинське 2,6%" продається в середньому по 45,54 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Ціни на вершки

Вершки також подорожчали, але менш відчутно. Середній цінник на продукт ТМ "Простонаше 10%" піднявся майже на 60 копійок – до 26,78 гривні за 200 мл.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сметану

Сметана "Президент 15%" додала у вартості понад 4 гривні та в середньому продається по 46,64 гривні за 350 грамів. При цьому в деяких торгових мережах цінник на цей же продукт сягає майже 50 гривень.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

За прогнозами Нацбанку, інфляція в Україні помірковано прискорюватиметься до кінця 2024 року. Слід очікувати, що їжа в супермаркетах найближчими місяцями дорожчатиме вельми активними темпами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, соняшникова олія, борошно та цукор: де купувати продукти першої необхідності, щоб заощадити.

Джерело матеріала
loader