На Дніпропетровщині виростили рекордного гарбуза вагою більше 137 кілограмів
На Дніпропетровщині виростили рекордного гарбуза вагою більше 137 кілограмів

На Дніпропетровщині виростили рекордного гарбуза вагою більше 137 кілограмів

У Дніпропетровській області виростили рекордний гарбуз вагою 137,5 кг. Його внесли до Національного Реєстра Рекордів, визнавши його найбільшим гарбузом в Україні. Про це у своєму Фейсбуці повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

- Четверо чоловіків вантажили його на автомобіль, щоб доставити з села Суворовка Дніпропетровська області до Києва на реєстрацію рекорду. Обхват та всі інші діагоналі та радіуси цього велетня будуть замірятися на Гарбуз-фесті у Києві 19 жовтня 2024 року о 12.00. До речі, там же буде створена фотозона з цим унікальним гарбузовим експонатом. Сорт гарбуза – Атлантичний гігант, - написала Вєтрова.

Виростив гарбуз фермер з Дніпропетровщини Ігор Макуха. Після реєстрації рекорду гарбуз-велетень буде виставлений на аукціон, а кошти перераховані на потреби ЗСУ.

- Запрошуємо до участі в аукціоні в першу чергу рестораторів, фотомайстрів, фермерів, організаторів хеллоунів та всіх бажаючих, - наголосила керівниця Нацреєстру рекордів України.

Контакти для бажаючих придбати гарбуз: 0674445174 (вайбер).

  • 9 вересня у Луцьку під час заходу «Нитка єднання – Теплий прапор України» презентували рекордний в’язаний прапор України.
  • 7 липня у київському X-Park встановили просто мімімі-рекорд - 76 чотирилапих друзів зі своїми господарями здійснили одночасний заплив на сапах.
Джерело матеріала
loader