На Донеччині з 2022 року від обстрілів загинули 33 працівники освіти, 17 учителів загинули на фронті
На Донеччині з 2022 року від обстрілів загинули 33 працівники освіти, 17 учителів загинули на фронті

На Донеччині з 2022 року від обстрілів загинули 33 працівники освіти, 17 учителів загинули на фронті

У Донецькій області з початку повномасштабної війни загинули від ворожих обстрілів на території регіону 33 працівники освіти та ще 17 учителів загинули на фронті у лавах ЗСУ.

Про це на онлайн-брифінгу повідомила директорка департаменту освіти та науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про загиблих працівників закладів освіти області з початку повномасштабної війни.

«Взагалі загинули 33 працівники закладів освіти Донеччини. Це цивільні люди, з яких 16 – педагогічні працівники. Бо працівники закладів освіти – це технічний та педагогічний персонал… До того ж у нас сьогодні в лавах Збройних Сил України служать 123 вчителі, і, на жаль, вже 17 із них загинули», - сказала Сідашева.

Вона зазначила, що цивільні працівники освіти загинули у зв’язку з тим, що перебували на території Донецької області, яка з початку повномасштабної війни піддається ворожим обстрілам.

Сідашева уточнила, що дані про загиблих працівників закладів освіти Донеччини надані без урахування втрат у Маріуполі та Волновасі.

Крім того, від початку повномасштабного вторгнення російські війська пошкодили 871 заклад освіти у Донецькій області.

«На жаль, ця статистика збільшується», - сказала Сідашева.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуація цивільного населення. У багатьох населених пунктах, які наближені до лінії фронту, проводиться примусова евакуація дітей з родинами.

Фото: Донецька ОВА

Теги за темою
Освіта
Джерело матеріала
loader