НБУ розпочне заміну старих купюр у 50 та 200 гривень
НБУ розпочне заміну старих купюр у 50 та 200 гривень

НБУ розпочне заміну старих купюр у 50 та 200 гривень


Заміна відбуватиметься поступово: банки припинять видавати старі банкноти з кас, а НБУ не видаватиме їх банкам та інкасаторським компаніям.

Нацбанк з 1 листопада розпочне поступову заміну банкнот номіналами 50 та 200 гривень зразків 2003-2007 років на банкноти сучасного покоління. Про це пресслужба НБУ.

Зазначається, що громадянам не потрібно спеціально обмінювати ці банкноти, оскільки вони залишатимуться дійсними платіжними засобами. Таким чином, заміна відбуватиметься поступово: банки припинять видавати старі банкноти з кас, а НБУ не видаватиме їх банкам та інкасаторським компаніям.

В НБУ повідомляють, що ця заміна завершить процес оновлення банкнотно-монетного ряду гривні, а також посилить якість та надійність готівкової національної валюти, що перебуває в обігу.

“Процес відбувається поступово та не створює незручностей для готівкових розрахунків, водночас приносить користь і державі, і банкам, і торговельним мережам, і громадянам”, – наголосили у Нацбанку.

Нагадаємо, Національний банк України з 1 серпня розпочав вилучення з обігу банкноти номіналом 500 гривень старого зразка. Це стосується купюр зразків 2003-2007 років.

Як повідомлялося, в Україні продовжили термін обміну монет дрібних номіналів та банкнот гривні старого зразка, введених в обіг до 2003 року, що вилучаються з обігу та перестали бути засобом платежу.



Теги за темою
Нацбанк
Джерело матеріала
loader
loader