Не могли врятувати: в Шотландії тюлень застряг у сидінні для унітазу
Не могли врятувати: в Шотландії тюлень застряг у сидінні для унітазу

Не могли врятувати: в Шотландії тюлень застряг у сидінні для унітазу

Спеціалісти просять не допомагати тюленю, але повідомляти про його місцеперебування та ділитись фото та відео.

У гирлі річки Ітан у заповіднику Форві (Шотландія) помітили тюленя, який застряг у сидінні для унітаза. Про це повідомляє місцева організація Ythan Seal Watch.

Спеціалісти наразі зазначають, що тюленя потрібно звільнити та перевірити на наявність травм. Однак допомогти йому неможливо до того часу, поки він не вийде на сушу.

"Ми були свідками величезної кількості подібних випадків у тюленів (здебільшого через викинуті відходи рибальства, комерційні/промислові продукти), але це, безперечно, найбільш незвичайний", — йдеться у повідомленні.

В організації попросили не наближатись до тюленя та не намагатись його врятувати. Однак спеціалісти попросили ділитись фотографіями та спостереженнями для відстеження його пересування.

Компанія British Divers Marine Life Rescue опублікувала відповідне відео. На ньому тюлень, що застряг у сидінні унітаза, плаває в морі.

"Нам надходило стільки дзвінків з цього приводу, і зазвичай той, хто телефонував, казав: "Ти не повіриш!". Ви маєте рацію. Ми не могли в це повірити. Навіть інші тюлені виглядають розгубленими. Ми бачимо так багато випадків заплутувань. Це іронія? Або наше море просто стає одним великим туалетом? На жаль, ми нічого не можемо зробити, доки тюлень не залишиться сам, оскільки, перебуваючи в колонії, ми ризикуємо поставити під загрозу всіх інших тюленів", — підписали відео спеціалісти.

Нагадаємо, що 26 вересня українські полярники з антарктичної станції "Академік Вернадський" розповіли, що обрали ім’я для першого тюленятка Ведделла. Обирали його з-поміж майже 400 різноманітних варіантів. Також новонароджений тюлень має по батькові.

В середу, 16 жовтня стало відомо, що на одному з іспанських пляжів знайшли гігантського кальмара довжиною 10 метрів. Таких у світі всього 21 істота.

Джерело матеріала
loader