Наближається до 45 грн: коли може зрости курс долара
Наближається до 45 грн: коли може зрости курс долара

Наближається до 45 грн: коли може зрости курс долара

Для всіх наших шанованих читачів, які стежать за курсом "зеленого", є важлива інформація. Справа в тому, що 2024 року на українському ринку долара точно перетне позначку 42 гривні. А у 2025 році ціна на валюту може ще значніше зрости.

Проте, як заявив відомий банкір Фурса, українцям не варто готуватися до різких стрибків упродовж наступного року.

Про це для одного з українських телеканалів розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Обмін валют, фото: Знай.ua

"Ймовірність є, але не така значна. Можливо, що наприкінці року курс буде на рівні 44-45 гривень за долар", — сказав він.

Фурса зазначає, що є великий шанс того, що ціна на американську валюту у 2025 році буде нижчою за 45 гривень. Тому на валютному ринку пануватиме стабільність.

У той же час банкір дав прогноз курсу долара на кінець 2024 року. Він не очікує на значних коливань, але курс буде більше 42 гривень.

Обмін валют, фото: Знай.ua

У свою чергу, президент "Асоціації українських банків" Андрій Дубас заявив, що гривня вже пройшла основний період знецінення. Курс американської валюти цього місяця може коливатися в межах 41,3–41,4 гривні.

За його словами, регулятор має достатньо золотовалютних резервів, які дозволяють бути основним продавцем валюти і забезпечувати попит. НБУ продовжує дотримуватися політики керованої гнучкості, тому будь-якої миті він може продати більше або менше валюти.

"Основний девальваційний тренд ми пройшли, починаючи з травня і до середини літа, коли готівковий курс долара з позначки 39,5 грн перевищив 40 грн і мало не піднявся до 42 грн. Але потім Національний банк скоригував курс і сьогодні маємо 41, 3-41,4 грн", - розповів Дубас.

Раніше повідомлялося, гривня на межі: чи вдасться утримати курс без "сюрпризів".

Також, як перевозити готівку та уникнути штрафів при виїзді з України.

Джерело матеріала
loader