Російські дрони залітали в Білорусь під час нічного удару РФ по Україні
Російські дрони залітали в Білорусь під час нічного удару РФ по Україні

Російські дрони залітали в Білорусь під час нічного удару РФ по Україні

Щонайменше вісім ударних безпілотників «Шахед», якими російська армія в ніч на 18 жовтня атакувала Україну, залітали на територію Білорусі, повідомив моніторинговий проєкт «Білоруський гаюн».

Згідно з повідомленнями, деякі дрони, пролетівши над територією Білорусі, повернулися назад в Україну. Інформації про те, чи були безпілотники збиті над Білоруссю, наразі немає.

Також проект повідомив, що з аеродрому «Барановичі» піднімали ще один винищувач ВПС Білорусі через дії дронів.

Це не перший випадок, коли російські дрони-камікадзе порушують повітряний простір Білорусі; подібні ситуації вже мали місце раніше.

Зокрема, 5 вересня Міністерство оборони Білорусі офіційно повідомило, що вночі було зафіксовано порушення повітряного кордону країни «ймовірно» безпілотниками, всі з яких були знищені. Вперше Білорусь збила російський дрон «Шахед», що влетів з України, 29 серпня.

Офіційний Мінськ не висловлював жодних протестів російській стороні щодо цих інцидентів.

Кілька днів назад стало відомо, що російські винищувачі МіГ-31К, які здатні нести ракети «Кинджал», ймовірно, залишили територію Білорусі. Цю інформацію повідомив моніторинговий проект «Беларускі Гаюн». Це свідчить про можливі зміни в розміщенні російських військових активів у регіоні, які можуть вплинути на ситуацію в Україні та сусідніх країнах​. 

Джерело матеріала
loader