Святкові курячі гомілки з медом: доступний рецепт з оригінальним маринадом
Святкові курячі гомілки з медом: доступний рецепт з оригінальним маринадом

Святкові курячі гомілки з медом: доступний рецепт з оригінальним маринадом

Популярна авторка кулінарного блогу Юлія Віліч в Instagram поділилася пікантним рецептом курки зі святковим соусом, який добре підійде до м'яса.

Проста у приготуванні, ця страва стане ідеальним доповненням до святкового столу!

Інгредієнти:

  • 6 курячих гомілок
  • 4 ст. л. рідкого меду (якщо зацукровився, трохи розігрійте)
  • 2 ст. л. гірчиці
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • Цедра одного лайма
  • Приправа для курки
  • Адигейська сіль
  • Сушена зелень (за смаком)
  • Сік лайма
  • Шматочки апельсина
  • Гілочки розмарину

Приготування:

У мисці змішайте мед, гірчицю, олію, цедру лайма, приправу для курки та адигейську сіль. Ретельно перемішайте.

В отриманому маринаді занурте курячі гомілки, потім накрийте їх харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 5 годин для маринування.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть гомілки на лист, покритий фольгою, посипте сушеною зеленню, полийте соком лайма, додайте шматочки апельсина і гілочки розмарину.

Запікайте курячі гомілки протягом 40-50 хвилин. Через 20 хвилин полийте гомілки маринадом, що залишився, для кращого смаку.

Останні новини України:

Дешевше і смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader