У Південній Кореї припускають, що КНДР першою партією відправила до Росії цивільних, а не військових
У Південній Кореї припускають, що КНДР першою партією відправила до Росії цивільних, а не військових

У Південній Кореї припускають, що КНДР першою партією відправила до Росії цивільних, а не військових

У Південній Кореї припускають, що КНДР першою партією відправила до Росії цивільних, а не військових

Військових Північна Корея може тримати для інших цілей на кордоні з Південною Кореєю

У Південній Кореї припускають, що КНДР відправила до Росії цивільних замість відправлення своїх військових. Так заявив заступник міністра оборони Південної Кореї Кім Сон Хо, який перебуває у Брюсселі для участі у засіданні міністрів оборони НАТО.

Про зауваження високопосадовця повідомляє інформаційне агентство Yonhap.

"Ми говоримо, що це важливо, оскільки можливо, що Північна Корея надала цивільний персонал, а не військові сили", - сказав Кім.

«Чи це буде цивільний персонал чи війська, буде визначено після того, як буде зібрано, об'єднано та оцінено додаткову інформацію», — уточнив він.

Якщо розгортання військ Північної Кореї підтвердиться, це стане значною подією її відносин з Москвою, оскільки вони зміцнили зв'язки з оголошенням про новий двосторонній договір на червневому саміті між президентом Росії Володимиром Путіним та лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Договір закликає кожну із сторін надавати військову допомогу іншій «без зволікання» у разі збройного нападу, що розглядається як відродження фактичного договору про взаємну оборону.

США та їхні союзники України не підтвердили заяву України про відправлення північнокорейських військ до Росії для підготовки їхньої участі у війні проти України, зауваживши, що доказів немає, і вони оцінюють ситуацію.

"Якщо вони справді відправили свої війська, то це тому, що Північ відчуває необхідність зробити це для збереження свого режиму, домагаючись гарантій від Росії для цієї мети", - сказав Кім, наголосивши, що це його особиста думка.

З того часу, як ядерна дипломатія зі США завершилася самітом без угоди в 2019 році, Північ активізувала свої відносини з Росією. Північну Корею звинувачують у постачанні Москві зброї та боєприпасів на підтримку її вторгнення в Україну.

На зустрічі НАТО заступник міністра оборони заявив, що він відчув «величезний інтерес» з боку членів НАТО до їхніх чотирьох партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні – Південній Кореї, Японії, Австралії та Новій Зеландії – відомим як IP4.

Південна Корея і НАТО прагнуть зміцнити своє партнерство, особливо в галузі обміну інформацією, з метою вирішення таких проблем, як дезінформація і кібербезпека, а також підтримка України в умовах війни з Росією.

Це був перший випадок, коли країни IP4 приєдналися до переговорів міністрів оборони НАТО.

Тим часом близько 11 000 військових піхотинців із Північної Кореї зараз проходять навчання на сході Росії перед тим, як вирушити воювати в Україну, повідомив у коментарі порталу The War Zone начальник Головного управління розвідки оборони України Кирило Буданов.

"Вони будуть готові до 1 листопада", – сказав керівник розвідки. Він зазначив, що північнокорейські війська будуть використовувати російську техніку та боєприпаси, а перший ешелон із 2600 солдатів вирушить до Курська, де тривають бої. Куди відправлять решту військ, поки що невідомо.

Джерело матеріала
loader